MUĞLA / ORTACA - Çaylı 100. Yıl Ortaokulu

Çocuk Hakları

Çocuk Hakları Günü

Çaylı 100. Yil Ortaokulu rehberlik servisimizin öğrencilermizle birlikte hazırladığı "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" pano öğrencilerimizce ilgiyle karşılanmıştır.

Panomuzda çocuk haklarıyla ilgili anayasal hak ve sorumluluklarının yazmasının yanı sıra, öğrencilerimizin yakalarına takacakları çocuk haklarının yazılı olduğu yaka kartları da büyük ilgiyle karşılandı.

Haklarını bilen bireyler, hak aramayı bilen yetişkinler olacaktır. Çocuk hakları, insan hakları kavramının içinde ele alınması gereken bir konudur. Bugün dünyanın birçok yerinde var olan insan hakları ihlalleri, çocuk boyutunda daha geniş kapsamlı ve büyüyerek mudahale edilmesi daha zor bir şekil almaktadır. Kısacası çocukların yaşamaya, egitime, sağlıklı olmaya, seslerinin duyulmasına, kendilerine adil davranılmasına hakları var. HER ŞEYDEN ÖTE ÇOCUKLARIN ÇOCUK OLMAYA HAKKI VAR. Bu bilinçle yaptığımız etkinlik ve panomuzla öğrencilerimiz daha çok bilinçlenmiş oldular.

20-11-201820-11-201820-11-2018

Yayın: 20.11.2018 - Güncelleme: 20.11.2018 15:04 - Görüntülenme: 2051