MUĞLA / ORTACA - Çaylı 100. Yıl Ortaokulu

Şbt

Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Hatice Acar KATI 7. sınıf  öğrencilerimizle " Geçmişten Günümüze Yazının Serüveni"  konusunu ele alıyor.  Yaptıkları Çivi Yazısı örneklerinden bazıları:

Ock

Okulumuz 7/B sınıfı öğrencilerinden Çağan Ege DURAN Okul Sporları Yıldız Erkekler İl Kros yarışmasını birincilikle tamamladı.

Mrt

MAVİ YEŞİL OKULLAR PROJESİ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİMİZSLE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDKİ. YÜRÜYÜŞ ESNASINDA DAHA ÖNCEDEN HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ TOHUM TOPLARINI DOĞAYA BIRAKTIK.

May

8. Sınıf öğrencilerimiz Teknoloji ve Tasarım dersi öğretmenimiz Ayşe GÖZLÜKAYA rehberliğinde anneler günü hediyeleri hazırladılar. Emeği geçenlere teşekkür eder, Çaylı 100. Yıl Ortaokulu ailesi olarak tüm annelerin anneler gününü kutlarız.

Mrt

ARGE birimi komisyonu okulumuzda Sema YEŞİL başkanlığında kuruldu.

Üyeler: Sema YEŞİL

Ahmet SALGAR

Sedat UYSAL

Aylin DOYLAN

Hatice ACAR KATI

Şbt

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sisteminden öğrenci ve öğretmenler ücretsiz bir şekilde yararlanabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi ile öğrenciler sınavlara çalışabilir ve derslerine çalışma konusunda yardımcı olacak içerikleri bulabilirler.

EBA´ya giriş yapan öğrenci başka öğrenciler tarafından paylaşılan notlara, sunumlara, görsellere rahatlıkla ulaşabilme ve bu materyallerden dilediği gibi yararlanabilme fırsatına sahiptir.

EBA hizmetinden yararlanmak, eğitim ile ilgili tüm içeriklere ulaşmak için

EBA sistemine giriş yapılması gerekmektedir.

EBA sistemine e-okul öğrenci bilgileriyle giriş yapılabilme olanağı bulunmaktadır.

EBA NEDİR? Eğitim Bilişim Ağı olan bu hizmetin kısa adı EBA’ dır. Eba, Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta uygulaması ve öğrencilere tablet dağıtılması kapsamında hayata geçirilen bir MEB uygulamasıdır.

EBA PROJESİNİN AMACI NEDİR? Proje de amaç öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin, öğrencilerinin öğrenme sürecine dahil olmalarını sağlamak, öğrencilerin doğru bilgiye erişmelerinde yardımcı olmayı hedefler.

Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır.

EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir. EBA sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerekli duyuru ve çalışmalarını en kısa zamanda öğrenme imkânı sunmaktadır.

EBA sistemi, eğitimciler arasındaki haberleşmeyi ve bilgilendirmeyi sağlamayı amaçlamaktadır.

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

1)Öğrencilerin EBA girişi yapabilmeleri için www.eba.gov.tr web sitesine girmeleri gerekiyor.

2-Ardından ´´E-okul bilgileriyle giriş´´ bölümüne tıklanmalıdır.

3-Sonrasında karşınıza gelecek tüm bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurun.

Bu bilgiler arasında, güvenlik kodu, T.C. Kimlik numarası, öğrenci numarası ve nüfus cüzdanı cilt numarası bulunmaktadır.

4-EBA sistemine giriş yapabilmek için en son adım olan ‘’Giriş Yap’’ butonuna tıklanmalıdır.

Çocuk Hakları Günü

Rehberlik Servisi

Kas

OKULUMUZ 10 KASIM ATATÜRK´Ü ANMA ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ATATÜRK KÖŞESİ VE ANMA PROGRAMI HAZIRLANMIŞTIR. OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNDEN MİNE TEKGÖZ´ÜN HAZIRLADIĞI PANO VE MERAL DEMİRKAN´IN HAZIRLADIĞI ANMA PROGRAMI EŞLİĞİNDE ATATÜRK HAFTASI ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR. ÖĞRENCİLERİMİZİN ULU ÖNDER ATATÜRK´E KARŞI DUYDUĞU DERİN SEVGİ VE SAYGI, ÖĞRETMENLERİMİZ EŞLİĞİNDE HAZIRLANAN ETKİNLİKLERLE PEKİŞTİRİLMİŞTİR.